Székesfehérvár,Szent Flórián körút 7.

JEEP COMPASS 5 CSILLAGOS VÉDELEM

Hír megjelenése: 2017.09.06
A JEEP COMPASS MAXIMÁLIS, ÖTCSILLAGOS MINŐSÍTÉST ÉRT EL AZ EURONCAP TÖRÉSTESZTEN

  • Az eredmény reflektorfénybe helyezi mindazon biztonságtechnikai fejlesztéseket, amelyekben az ikonikus márka legújabb modellje részesült
  • Több mint 70 biztonsági rendszer és nagy szilárdságú 'biztonsági cella' segítette hozzá a modellt az elismeréshez
  • Az EuroNCAP tesztjei soha nem voltak még ilyen szigorúak, a Compass mégis öt csillagot ért el

Az új Jeep® Compass maximális ötcsillagos EuroNCAP minősítést ért el. Az ikonikus márka legmodernebb technológiáit felsorakoztató új modell minden kategóriában – felnőtt utasvédelem, gyermek utasvédelem, gyalogosvédelem és vezetőtámogató rendszerek – kedvező eredményt ért el.


Az eredmény különösen annak fényében elismerésre méltó, hogy az már a 2017-es, minden eddiginél szigorúbb EuroNCAP normák szerint született. Ez is azt igazolja, hogy a Jeep Compass fejlesztése során meghatározó jelentőségű szempont volt a biztonság és a magas szintű védelem. Az új kompakt szabadidőjármű a márka legendás terepalkalmasságát felhasználóbarát megoldásokkal, valamint vezetőtámogató technológiák hiánytalan kínálatával társítja - mindezt karakteres, modern köntösben.

A Jeep® Compass maximális, ötcsillagos minősítéséhez nagymértékben hozzájárult a 'biztonsági utascella' hatékonysága: a 65 százalékban nagy szakítószilárdságú acélból felépülő szerkezet rendkívüli torziós merevséget és fokozott utasvédelmet biztosít. Emellett több mint 70 aktív és passzív biztonsági rendszer áll rendelkezésre, új mércét állítva a Jeep kínálatában.

Az új Compass európai kínálatában olyan biztonsági rendszerek képezik az alapfelszerelés részét, mint a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer Forward Collision Warning-Plus rendszer vagy a sávelhagyásra figyelmeztető LaneSense Departure Warning-Plus rendszer, amely radar és kamera együttes alkalmazásával észleli az ütközés kockázatát, és hang- vagy fényjelzéssel, illetve érezhető figyelmeztetéssel segít elkerülni a balesetet. Sőt, bizonyos körülmények között ezek a rendszerek az elektromos szervokormány (EPS) működtetésével is képesek segíteni a vezető munkáját.

A Jeep® Compass ezen túlmenően olyan további biztonsági megoldásokat is kínál – kiviteltől függően alap- vagy opciós felszerelésként –, amelyek kifejezetten az autópályán történő közlekedésben nyújtanak segítséget. Ilyen a távolságtartó tempomat, amely biztonságos követési távolságot tart, sőt, bizonyos körülmények között akár állóra is képes fékezni a járművet a vezető beavatkozása nélkül; vagy a holttérfigyelő rendszer (a parkolási csomag része), amely sávváltáskor segíti a vezetőt, a külső tükörben felvillanó piktogrammal és programozható hangjelzéssel tájékoztatva őt arról, hogy járművek helyezkednek el a holtterében. A Compass emellett a parkolást megkönnyítő rendszereket is kínál. Ilyen a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, amely akkor riasztja a külső tükörben felvillanó piktogrammal és programozható hangjelzéssel a parkolóból kitolató autó vezetőjét, ha mögötte járművek készülnek keresztben elhaladni.

Mindezen rendszerek jól egészítik ki az európai piacra szánt Compass modellcsalád 'ötcsillagos' biztonsági szériafelszerelését, amely többek között hat légzsákot (vezető- és utasoldali elülső, oldallégzsákok az első üléseken, függönylégzsákok mindkét üléssoron), valamint elektronikus borulásvédelemmel (ERM) kiegészített menetstabilizáló elektronikát (ESC) is tartalmaz.

Torino, 2017. szeptember 6.

forrás: jeep.hu

Munkatársaink


Jeep® Fehérvár - Autócentrum Szabó
Cím
8000 Székesfehérvár, Szent Flórián körút 7.
Telefon
+36 (22) 200 500
Nyitva tartás
Új- és használt autó értékesítés
H-P: 08:00-18:00
Szombat: 09:00-13:00
Vasárnap: Zárva
Szerviz
H-P: 08:00-17:00
Sz-V: Zárva

Visszahívást kérekOldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk